Slabe shujševalne diete

Večina diet za hujšanje ni dobrih, saj ne rešuje osnovnih težav, ki povzročajo debelost - slabe in nezdrave prehranjevalne navade. Veliko shujševalnih diet celo prinaša dobre rezultate, vendar samo na kratek rok. Po koncu diete se zelo hitro vrnete na star način prehranjevanja in kilogrami so lahko zelo hitro nazaj.

Učinkovite diete za hujšanje - vendar samo na kratek rok

Pripravili smo vam opise najbolj znanih diet za hujšanje, ki so sicer zelo učinkovite, a na daljši rok ne prinašajo rezultatov.

 • Hujšanje z omejitvijo vnosa maščob
  Če v vsakdanji prehrani korenito zmanjšamo vnos maščob, se v presnovnem sistemu organizma zgodi korenita sprememba. Organizem reagira zaščitniško, saj ne ve, zakaj je prišlo do te redukcije.

 • Atkinsonova dieta
  Atkinsonova dieta je namenjena vsem, ki želijo izgubiti veliko število kilogramov. Dieto izvajamo v treh fazah + četrta.

 • Hitre diete za hujšanje
  Čeprav imajo hitre diete slab predznak zaradi jo-jo efekta (izgubljeni kilogrami se hitro povrnejo), so vsekakor zelo priljubljene, saj omogočajo, da v 5 dneh izgubite tudi do 5 kg.

 • Mesna beljakovinska dieta
  Visokoproteinska ali mesna dieta dovoljuje visok vnos beljakovin in hkrati zmanjšuje vnos ogljikovih hidratov na minimum.

 • Dieta s proteinskimi praški
  To je hujšanje, ki temelji na nizkem vnosu kalorij in povečanem vnosu beljakovin s pomočjo beljakovinskih praškov. Ta dieta je namenjena osebam, ki imajo prekomerne težave z debelostjo (indeks telesne mase BMI > 30)

 • 90 dnevna ločevalna dieta
  V zadnjem času se zelo veliko govori o 90 dnevni ločevalni dieti. V svetu je znana tudi pod imenom 3MD diet (3 mesečna dieta). Je zelo preprosta in razumljiva, kar je tudi verjetno imelo vzrok za njeno priljubljenost.

 

 

 

Domov > Slabe diete

 
 

 

 

 

 

Hujšanje, pravilne in nepravilne diete, glikemični indeks