Hujšanje s pomočjo stradanja in preskakovanja obrokov

Ali je stradanje zdravo? Ali lahko odrekanje hrani prinese željene rezultate pri hujšanju? Pravzaprav večina diet temelji na stradanju - omejevanju vnosa hranil v telo.

Kaj se zgodi pri stradanju oz. dieti?

Človeško telo je le lahko produktivno in uspešno le v primeru, da imajo celice v telesu dovolj hranil. Kaj se zgodi, če omejimo vnos hranil?

  • Zaradi omejenega vnosa hranil organizmu primanjkujejo hranilne snovi. S tem ogrožamo življenjsko pomembne organe, zato organizem črpa iz lastnega telesa biosnovi, s katerimi poskrbi za svoje osnovno delovanje.

  • Telo iz vezivnega tkiva črpa beljakovine. Takega človeka lahko opazimo na prvi pogled: obraz ima uvel, v podkožju pride do pomanjkanja kolagena, na vratu in prsih se koža začne gubati, ohlapen trebuh, na stegnih in zadnjici se začne delati celulit.

  • Hujšanje s stradanjem črpa iz vašega telesa naslednje: beljakovine iz vezivnega tkiva in mišic, vodo iz telesa (v človeškem telesu je 70 % vode), glukozo, mineralne snovi in zelo malo tistega, kar bi si najbolj želeli - telesne maščobe.

 

Hujšanje s stradanjem lahko vodi v bolezensko stanje

Hujšanje, ki temelji na stradanju, lahko temeljito spremeni vaše telo. Vaša presnova se popolnoma spremeni. Zakaj? Pri dieti s stradanjem se v prvi vrsti skušamo izogibati sladkorju, ki redi. Sladkor oz. glukoza pa je osnovna hrana za naše možgane in živčevje. Za proizvodnjo telesne energije človeško telo vsako sekundo svojega delovanja potrebuje dozo glukoze oz. krvnega sladkorja. Če telo ne najde glukoze v krvi, jo poišče v beljakovinah. Človeška presnova lahko namreč nekatere aminokisline sama predela v glukozo. 

 

Telo je samega sebe - maščobe pa pri tem ostanejo nedotaknjene

S stradanjem se poruši sistem ustvarjanja aminokislin v človeškem organizmu. Človeško telo za svoje delovanje nujno potrebuje beljakovine, zato išče vire v svojih zalogah. Najprej črpa iz podkožja kolagen. Zato so ljudje, ki hujšajo s pomočjo stradanja, videti utrujeni, izčrpani in postarani. Učinkovitost presnove pade tudi na 70 %! (Pospešite presnovo z Acai Berry)

 

Lakota je največji 
sovražnik vsake diete.
Hujšate lahko tudi brez lakote!

Zdaj vsi govorijo samo še o vlaknini GLUKOMANAN!
GLUKOMANAN vzemite 30 minut pred jedjo in presenečeni boste nad izjemnim učinkom!

GLUKOMANAN je trenutno edini izdelek za hujšanje v EU, ki je tudi uradno odobren!

 

 

Zakaj se čez čas spet začnemo rediti?

  • Pri zmanjševanu vnosa kalorij telo občuti primankljaj, ki ga nadomesti iz maščobnih zalog.

  • Na začetku diete z zmanjšanim vnosom hranil to črpanje iz maščobnih zalog hkrati tudi pomeni hujšanje.

  • Po določenem času, ki je pri vsakem človeku različen, se zmanjševanje teže ustavi. Telo spozna nov način hranjenja in se na njega tudi prilagodi. In to kljub temu, da se še vedno držimo diete.

  • Zgodi se celo obraten efekt - saj se začnemo spet rediti. Telo se prilagodi na nov način prehranjavanja in za svoje normalno delovanje po novem potrebuje precej manj kalorij.

  • Zaradi novega načina prehranjevanja pa telo sproži vse obrambne sile in izkoristi vsako priložnost za ustvarjanje zalog.

  • Tako lahko že manjša pregreha pri hujšanju povzroči, da se zelo hitro zredimo za dva do tri kilograme.

  • Zato preskakovanje obrokov ni pametna ideja, saj bo telo takoj reagiralo zaščitniško in bo naslednji obrok spremenil v zalogo.

 

 

 

Domov > Osnove hujšanja > Hujšanje s pomočjo stradanja

 
 

 

 

 

 

Hujšanje, pravilne in nepravilne diete, glikemični indeks