Spremenite si metabolizem -
hujšanje s samo tremi obroki na dan

Uredite si presnovo s 3 obroki na dan. Naj presnova dela (hujša) namesto vas!

Omejite delovanje inzulina s tremi obroki na dan!

Če želite, da bo hujšanje uspešno, potem omejite svoje prehranjevanje na tri obroke na dan. Tako bo vaše telo dovolj dolgo brez inzulina. Takrat bo imelo dovolj časa, da razgradi maščobo. Le takrat, ko v krvi ni inzulina, pride do izraza encim, ki razgrajuje maščobo. pod podobnimi pogoji deluje tudi postni hormon glukagon, ki pa deluje z ravno z nasprotnimi učinki kot inzulin.

 

Hormon glukagon

Medtem, ko mora inzulin zniževati nivo glukoze v krvi, ima glukagon ravno obratno nalogo. Ko nivo glukoze v krvi pade pod normalno vrednost, glukagon spodbuja jetra, da izločajo iz svojih zalog (preko glikogena) v kri glukozo. Tako uravnavajo krvni sladkor, vendar tako, da ga nadomeščajo. 

 

Kaj se zgodi, ko pozno večerjamo?

S pozno večerjo bo vaša inzulinska črpalka delala še pozno v noč. Inzulin v krvi pa bo preprečil in onemogočil organizmu, da bi začel izločati rastni hormon. Če zvečer izpustimo ogljikove hidrate iz svojega jedilnika, bo naša večerja zahtevala zelo malo inzulina in bo lahko rastni hormon celo noč topil maščobo in gradil mišice.

 

Izpuščanje zajtrka

Zajtrk - večni problem večine ljudi. Izpuščanje zajtrka vodi v to, da nas lakota prej ali slej ujame - in ponavadi se to zgodi na koncu dneva. Rezultat tega je pozna in obilna večerja in posledice, opisane v prejšnjem odstavku.
 

  • Najpogostejši razlog, zakaj ne zajtrkujemo je, ker nismo lačni.

  • Lačni pa nismo, ker smo prejšnji večer jedli preveč in pozno.

  • Ker spustimo zajtrk, nas lakota spet ujame na koncu dneva, in spet smo zjutraj pred istim problemom.

  • Začarani krog lahko postopoma prekinemo, da se problema zavedamo in ga tudi začnemo reševati.

  • Nekaj lahkih večerij v zaporednih dneh je lahko dober uvod v to, da boste tudi zjutraj prej ali slej začutili lakoto.

  • Večerjajte dovolj zgodaj, nekaj ur pred spanjem.

  • Zjutraj laghko pospešite apetit in svojo presnovo z lahkim tekom ali drugo aerobno aktivnostjo.

  • Tako boste zelo enostavno in prez posebnih muk postopoma uvedli zajtrk v svoj vsakdan. Na začetku začenjajte z lažjo prehrano, saj vaše telo še ni navajeno na nov prehranjevalni režim

 

Ste vedeli da obstaja izdelek, ki lahko zmanjša glikemični indeks določenemu živilu!

Izdelek se imenuje GLUKOMANAN. Vzamete ga 30 minut pred katerokoli jedjo - zmanjšal bo glikemični indeks zaužite jedi. Trenutno je to dieta, ki je edina uradno odobrena v EU!

GLUKOMANAN - nadzoruje krvni sladkor in inzulin

 

 

Vmesni obroki - izbirajte živila z nizkim GI

Kljub osnovnemu načelu samo 3 obroki na dan se vam bo kdaj zgodilo, da boste v vmesnem času med obroki lačni. Kaj prigrizniti v tem primeru? Predvsem živila, ki imajo nizek glikemični indeks. Le te živila ne bodo dvignila nivo glukoze v krvi in le tako se ne bo začel izločati inzulin.

To pa je tudi glavni cilj naše prehrane - telesu pustiti, da čim dlje časa na dan obratuje brez inzulina! Acai Berry odlično vpliva na krvni sladkor in izločanje inzulina.

 

 

Domov > Osnove hujšanja > Trije obroki na dan

 
 

 

 

 

 

Hujšanje, pravilne in nepravilne diete, glikemični indeks